Training offer

Would you like to follow a training course? Then we refer you to our training providers. On this page you’ll find a complete overview of all scheduled training courses. All training providers are accredited.

Exans are issued by licensed exam providers.

All training and exam providers

Training Overview

View all training courses by Polteq

De kwaliteit van software is van cruciaal belang voor uw organisatie. Verhogen van software kwaliteit, dat is wat Polteq als specialist in software testen al meer dan 20 jaar doet. Bent u op zoek naar extra testcapaciteit, een training voor uw medewerkers, of heeft u een vraag op het gebied van testen, dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Onze allround testspecialisten werken mee in (Agile/DevOps) teams aan de verbetering van de kwaliteit van uw software. Uiteraard kunt u ook bij ons terecht voor ondersteuning bij specifieke vraagstukken zoals performance, security of mobile testen.

Vraagt u zich af of uw testproces beter ingericht kan worden? Wij doen graag een assessment en geven advies op het gebied van organisatie, proces, techniek en kennis.

 • end: 20231208
  today: 20231202
 • ISTQB Certified Tester Usability Testing ( CT-UT)

  05 - 08 December 2023

  9:30am-5:00pm

  Polteq

  First following coursedates: , 5 en 8 december 2023.
  You can follow this course in Amersfoort or online/hybride.

  All course days are ended with a practice exam.
  The participants receive a voucher so they can take the exam on a date of there choice, online or on a Pearson Vue location.

  ISTQB Certified Tester – Usability TestingPolteq is ISTQB accredited training provider

  Het gebruik van software/applicaties wordt steeds belangrijker voor bedrijven. Als software niet doet wat de gebruiker verwacht (effectiveness), als de software dat niet in betrekkelijk weinig stappen doet of te langzaam het resultaat oplevert (efficiency) of als de klant wel het verwachte resultaat krijgt maar niet tevreden is over de software (satisfaction), dan spreken we over usability problems. Usability testing is een belangrijk aspect in het nadenken over en het vaststellen van usability in een softwareapplicatie.

   

  Voor meer informatie: ISTQB Certified Tester – Usability Testing (CT-UT) | Polteq, specialist in software testen

  Usability krijgt dus terecht steeds meer aandacht. In deze tweedaagse ISTQB-training krijg je de fundamenten van het testen van usability aangereikt, waarbij gekeken wordt naar:

  • usability als de directe interactie tussen de gebruiker en het systeem;
  • user experience, waarbij ook de ervaren service voorafgaand aan en na het gebruik van het systeem wordt meegenomen;
  • accessibility, waarbij de focus ligt op het gebruik van het systeem door gebruikers met (bijvoorbeeld visuele of auditieve) beperkingen.

  De training gaat o.a. in op:

  • de context waarin usability testen moeten worden geplaatst (human-centered design)
  • het gebruik van de usability evalutietechnieken ‘usabilty reviews’, ‘usability testing’ en ‘user surveys’
  • de keuze voor de diverse technieken

  Door middel van een aantal proefexamens krijgt de deelnemer de mogelijkheid zich goed op het examen voor te bereiden. Na afloop van de training ontvangt u van ons een voucher waarmee u online examen kunt doen. Dit examen is in het Engels in de vorm van een multiple choice-examen.

  Voor wie is de ISTQB Usability Testing bedoeld?

  De training is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met het testen van usability, waaronder testers, softwareontwikkelaars, business analisten, projectmanagers, UX designers  en beheerders.

  Examen

  Voorwaarde voor het behalen van het certificaat is dat de deelnemer beschikt over het ISTQB Foundation certificaat. De deelnemer kan overigens wel het examen maken zonder dit certificaat, maar ontvangt het Usability-certificaat zodra het Foundation-certificaat in het bezit is.

  Go to training provider

Contact us without obligation