Partner programma

Het ISTQB® Partner Programma geeft erkenning aan bedrijven die zich inzetten voor het testvakmanschap. Door middel van het partnerschap bouwen we aan een duurzame relatie met deze bedrijven en werken we samen aan de verdere uitbouw van onze kennis.

Inschrijven voor partner programma

Partners van BNTQB en ISTQB®

Doelstelling

Door middel van het Partner Programma versterken wij onze band met bedrijven die werkzaam zijn in het vakgebied. Het partnership is bedoeld om van elkaar te leren, te ontdekken wat er speelt en te weten welke trends er op ons afkomen. Alle learnings nemen we mee bij het ontwikkelen en beoordelen van nieuwe syllabi.

Hoe kan mijn bedrijf ISTQB® partner worden?

Neem contact op met partners@bntqb.org of download het registratieformulier. Vul het formulier in en stuur dit naar partners@bntqb.org. Daar kijkt iemand de informatie na en neemt zo snel als mogelijk contact op om het verdere verloop te regelen.

Waar kan ik alle informatie over het ISTQB® Partner Programma vinden?

Alle informatie over het partnerschap is te vinden op de speciale website van de ISTQB® over het partner program: https://partner.istqb.org/.

Meer informatie nodig? Neem contact met ons op via partners@bntqb.org.

Meer weten?

Partner levels

Silver level
Waarde van 2 Foundation Examens

Het Silver Level Partnership is het eerste niveau in het programma en is gericht op organisaties met een aantal Certified Level Foundation testers.

Meer weten?
Gold level
Waarde van 4 Foundation Examens

Het tweede niveau is het Gold Level Partnership. Dit is met name gericht op organisaties waarin al een aantal advanced level certificaten zijn behaald.

Meer weten?
Platinum level
Waarde van 8 Foundation Examens

Het Platinum Level Partnership is het hoogste niveau voor een zelfstandige organisatie met meerdere advanced of expert level certificaten in de organisatie.

Meer weten?
Global level
Aanvullende kosten € 2.000,-

Het Global Partnership is voor organisaties die actief zijn in meerdere landen waarbij minimaal één locatie Platinum Partner en twee locaties Gold Partner zijn.

Meer weten?

Veel gestelde vragen

Over partner programma

 • Hoe wordt het aantal certificaten geteld voor een aanvraag tot aansluiting bij het ISTQB Partner Programma?

  Het aantal (bewezen) certificaten op het moment van de aanvraag worden in rekening genomen. Deze aantallen worden vermenigvuldigd met een gewichtsfactor om het totaal aantal certificaat punten te bepalen: foundation certificaten worden vermenigvuldigd met 1, Advanced certificaten met 3 en Expert certificaten met 5.Voor elk partner level gelden volgende minima:
  • Silver: 5 punten en 1 Foundation certificaat
  • Gold: 14 punten en 1 Adanced & 1 Foundation certificaat
  • Platinum: 30 punten en 3 Advanced & 2 Foundation certificaten
 • Waar kan ik alle informatie over het ISTQB Partner Programma vinden?

  Alle informatie over het partnerschap is te vinden op de speciale website van de ISTQB over het partner program: https://partner.istqb.org/.Meer informatie nodig? Neem contact met ons op via partners@bntqb.org.
 • Hoe kan mijn bedrijf ISTQB partner worden?

  Neem contact op met partners@bntqb.org of download het registratieformulier. Vul het formulier in en stuur dit naar partners@bntqb.org. Daar kijkt iemand de informatie na en neemt zo snel als mogelijk contact op om het verdere verloop te regelen.
 • Hoelang is het partnerschap geldig?

  Het ISTQB Partner Programma is jaarlijks te hernieuwen.
 • Wat zijn de voordelen van het partner programma voor de partner?

  Er zijn een aantal voordelen aan het partner programma. Denk aan:
  • Vermelding op de website van ISTQB® & BNTQB
  • Gebruik van het partnership logo & certificaat
  • Mogelijke deelname aan beta review van ISTQB® syllabi
  • Deelname aan BNTQ partner events
  • Training providers krijgen vrijstelling van admin & web kosten voor hun training accreditatie en 5% korting op de accreditatie van het trainingsmateriaal
   

Wil jij ook partner worden?

Neem vrijblijvend contact met ons op