Trainingsaanbod

Wil je graag een training volgen? Dan verwijzen we je door naar onze training providers. Op deze pagina vind je een compleet overzicht van alle geplande trainingen. Alle training providers zijn geaccrediteerd.

De examens van de trainingen worden afgenomen door gelicentieerde examen providers.

Alle training en examen providers

Trainingsoverzicht

Bekijk hieronder de trainingen van Polteq

De kwaliteit van software is van cruciaal belang voor uw organisatie. Verhogen van software kwaliteit, dat is wat Polteq als specialist in software testen al meer dan 20 jaar doet. Bent u op zoek naar extra testcapaciteit, een training voor uw medewerkers, of heeft u een vraag op het gebied van testen, dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Onze allround testspecialisten werken mee in (Agile/DevOps) teams aan de verbetering van de kwaliteit van uw software. Uiteraard kunt u ook bij ons terecht voor ondersteuning bij specifieke vraagstukken zoals performance, security of mobile testen.

Vraagt u zich af of uw testproces beter ingericht kan worden? Wij doen graag een assessment en geven advies op het gebied van organisatie, proces, techniek en kennis.

 • end: 20230616
  today: 20230607
 • ISTQB Certified Tester Mobile Application Testing (CT-MAT)

  15 - 16 juni 2023

  9:30am-5:00pm

  Polteq

  Eerstvolgende trainingsdata: 15 en 16 juni 2023.
  Deze training is in Amersfoort.

  Alle modules worden afgesloten met een proefexamen.
  De deelnemer krijgt een voucher om op een eigen gekozen datum examen te doen, online of op een Pearson Vue locatie.

  Al onze trainers hebben veel ervaring met de materie.
  De training is interactief waardoor het leereffect groot is.

  Algemene cursusinformatie
  De tweedaagse ISTQB® Mobile Application Testing training geeft een algemene introductie in het testen van mobiele apps. De doelstelling van de training is om de cursisten voor te bereiden op het ISTQB Mobile Application Testing examen. Enkele belangrijke onderwerpen die hierbij zeker aan de orde komen:

  Hoofdstuk 1:
  Hoe mobile analytics data gebruikt kunnen worden als input voor de teststrategie en het testplan. Gevolgd door het opstellen van een teststrategie en de uitdagingen en risico’s van mobiel testen.

  Hoofdstuk 2:
  Het testen van functionele en niet-functionele kenmerken zoals, beeldschermen, invoersensoren, invoermethoden, interrupts, machtigingen, stroomverbruik, melding, snelkoppelingen, interoperabiliteit, coëxistentie met andere apps, connectiviteit, installatie, stress, beveiliging, prestaties, bruikbaarheid, globalisering en lokalisatie, toegankelijkheid, de goedkeuring van de app store.

  Hoofdstuk 3:
  De verschillende testaanpakken met Persona’s, Heurisics, Tours en Sessie-gebaseerd testmanagement.

  Hoofdstuk 4:
  De wereld van ontwikkelplatforms en tools, emulators en simulatoren en het opzetten van een testlab.

  Hoofdstuk 5:
  De methodes waarmee je testautomatisering zou kunnen toepassen.

  Deze foundation training bevat dus de basis in mobile testen voor zowel native en hybrid app testers als web app testers. Naast theorie bevat de training veel interactie, waardoor het geleerde beter eigen gemaakt kan worden. Door middel van een aantal proefexamens krijgt de deelnemer de mogelijkheid zich goed op het examen voor te bereiden. Na afloop van de training ontvangt u van ons een voucher waarmee u online examen kunt doen. Dit examen is in het Engels, multiple choice.

  Voor meer informatie over deze training ga naar:
  ISTQB® Mobile Application Testing (MAT)

  Ga naar de training provider
 • end: 20230627
  today: 20230607
 • ISTQB Certified Tester Usability Testing ( CT-UT)

  26 - 27 juni 2023

  9:30am-5:00pm

  Polteq

  First following coursedates: , 26 en 27 juni 2023.
  You can follow this course in Amersfoort or online/hybride.

  All course days are ended with a practice exam.
  The participants receive a voucher so they can take the exam on a date of there choice, online or on a Pearson Vue location.

  ISTQB Certified Tester – Usability TestingPolteq is ISTQB accredited training provider

  Het gebruik van software/applicaties wordt steeds belangrijker voor bedrijven. Als software niet doet wat de gebruiker verwacht (effectiveness), als de software dat niet in betrekkelijk weinig stappen doet of te langzaam het resultaat oplevert (efficiency) of als de klant wel het verwachte resultaat krijgt maar niet tevreden is over de software (satisfaction), dan spreken we over usability problems. Usability testing is een belangrijk aspect in het nadenken over en het vaststellen van usability in een softwareapplicatie.

   

  Voor meer informatie: ISTQB Certified Tester – Usability Testing (CT-UT) | Polteq, specialist in software testen

  Usability krijgt dus terecht steeds meer aandacht. In deze tweedaagse ISTQB-training krijg je de fundamenten van het testen van usability aangereikt, waarbij gekeken wordt naar:

  • usability als de directe interactie tussen de gebruiker en het systeem;
  • user experience, waarbij ook de ervaren service voorafgaand aan en na het gebruik van het systeem wordt meegenomen;
  • accessibility, waarbij de focus ligt op het gebruik van het systeem door gebruikers met (bijvoorbeeld visuele of auditieve) beperkingen.

  De training gaat o.a. in op:

  • de context waarin usability testen moeten worden geplaatst (human-centered design)
  • het gebruik van de usability evalutietechnieken ‘usabilty reviews’, ‘usability testing’ en ‘user surveys’
  • de keuze voor de diverse technieken

  Door middel van een aantal proefexamens krijgt de deelnemer de mogelijkheid zich goed op het examen voor te bereiden. Na afloop van de training ontvangt u van ons een voucher waarmee u online examen kunt doen. Dit examen is in het Engels in de vorm van een multiple choice-examen.

  Voor wie is de ISTQB Usability Testing bedoeld?

  De training is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met het testen van usability, waaronder testers, softwareontwikkelaars, business analisten, projectmanagers, UX designers  en beheerders.

  Examen

  Voorwaarde voor het behalen van het certificaat is dat de deelnemer beschikt over het ISTQB Foundation certificaat. De deelnemer kan overigens wel het examen maken zonder dit certificaat, maar ontvangt het Usability-certificaat zodra het Foundation-certificaat in het bezit is.

  Ga naar de training provider
 • end: 20230705
  today: 20230607
 • ISTQB Certified Tester Advanced Level Technical Test Analyst (CTAL-TTA)

  27 juni -
  05 juli 2023

  9:30am-5:00pm

  Polteq

  Eerstvolgende trainingsdata: 27 en 28 Juni en 5 Juli 2023.
  Deze training is in Amersfoort of online/hybride.

  Alle trainingsdagen worden afgesloten met een proefexamen.
  De deelnemer krijgt een voucher om op een eigen gekozen datum examen te doen, online of op een Pearson Vue locatie.

  Al onze trainers hebben veel ervaring met de materie.
  De training is interactief waardoor het leereffect groot is.

  Algemene cursusinformatie
  De driedaagse training ISTQB Advanced Technical Test Analyst bereidt de deelnemers voor op het certificaat ISTQB Advanced Technical Test Analyst. De deelnemer kan na afloop van de training structurele (white box) tests ontwerpen en uitvoeren, met name gericht op niet-functionele kwaliteitsattributen zoals performance, beveiliging en onderhoudbaarheid. Daarnaast heeft de deelnemer inzicht in de belangrijke rol van de technische testanalist op het gebied van testautomatisering en statische en dynamische analyse.

  Voor wie is de ISTQB Advanced Technical Test Analyst training bedoeld?
  Deze training is bedoeld voor professionals in software testen, zoals testers, testanalisten, testengineers, testconsultants, testmanagers, acceptatietesters en ontwikkelaars.

  De ISTQB Advanced Technical Test Analyst training is ook geschikt voor iedereen die diepgaande kennis over het ontwerpen van software testen wil opdoen, bijvoorbeeld projectmanagers, kwaliteitsmanagers, ontwikkelmanagers, business analisten, hoofden IT en managementconsultants.

  Reviews van cursisten:
  “Goede training waarbij de ervaring van de training goed van pas kwam.”
  “Samen leren aan de hand van veel praktijkvoorbeelden zorgt ervoor dat je niet meer zoveel hoeft te blokken voor het examen.”

  Voor meer informatie over deze training ga naar:
  ISTQB Advanced Technical Test Analyst

  Ga naar de training provider
 • end: 20230712
  today: 20230607
 • ISTQB Certified Tester Foundation Level ( CTFL)

  10 - 12 juli 2023

  9:30am-5:00pm

  Polteq

  Eerstvolgende trainingsdata: 10,11 en 12 juli 2023.
  Deze training is in Amersfoort of online/hybride.

  Alle trainingsdagen worden afgesloten met een proefexamen.
  De deelnemer krijgt een voucher om op een eigen gekozen datum examen te doen, online of op een Pearson Vue locatie.

  Al onze trainers hebben veel ervaring met de materie.
  De training is interactief waardoor het leereffect groot is.

  Algemene cursusinformatie
  De driedaagse ISTQB® Foundation training geeft een algemene introductie in het testen van informatiesystemen. De doelstelling van de training is om de cursisten voor te bereiden op het ISTQB Foundation examen. Enkele belangrijke onderwerpen die hierbij zeker aan de orde komen, zijn het belang van testen, het testen in relatie tot de systeemontwikkeling en de activiteiten en aanpak van testen in elke context. De verschillende fasen in een test project worden toegelicht, waarna ook enkele test technieken (zowel blackbox als whitebox) behandeld worden. Deze foundation training bevat dus de basis in testen voor zowel test managers als testers. Naast theorie bevat de training veel interactie, waardoor het geleerde beter eigen gemaakt kan worden. Door middel van een aantal proefexamens krijgt de deelnemer de mogelijkheid zich goed op het examen voor te bereiden. Na afloop van de training ontvangt u van ons een voucher waarmee u online examen kunt doen. Dit examen is in het Engels, multiple choice.

  Reviews van cursisten:
  “Kan zowel door ervaren als onervaren testers gevolgd worden.”
  “Geeft inzicht in een breed spectrum van testen en de technieken die je daarvoor kan toepassen.”
  “Interactieve sessies met sprekende voorbeelden uit de praktijk.”
  “Goede uitleg, duidelijke voorbeelden, interessante cursus.”
  “Een leerzame training waarbij goede voorbeelden worden gebruikt die het makkelijker maken lastige concepten te begrijpen.”
  “Op een leuke en interactieve manier de testtechnieken onder de knie krijgen, leren hoe een testproces in elkaar zit en wat erbij komt kijken.”

  Voor meer informatie over deze training ga naar:
  ISTQB® Foundation

  Ga naar de training provider
 • end: 20230712
  today: 20230607
 • ISTQB Certified Tester Foundation Level ( CTFL) België

  10 - 12 juli 2023

  9:30am-5:00pm

  Polteq

  Eerstvolgende trainingsdata: 10, 11 en 12 juli 2023.
  Deze training is in Leuven.

  Alle trainingsdagen worden afgesloten met een proefexamen.
  De deelnemer krijgt een voucher om op een eigen gekozen datum examen te doen, online of op een Pearson Vue locatie.

  Al onze trainers hebben veel ervaring met de materie.
  De training is interactief waardoor het leereffect groot is.

  Algemene cursusinformatie
  De driedaagse ISTQB® Foundation training geeft een algemene introductie in het testen van informatiesystemen. De doelstelling van de training is om de cursisten voor te bereiden op het ISTQB Foundation examen. Enkele belangrijke onderwerpen die hierbij zeker aan de orde komen, zijn het belang van testen, het testen in relatie tot de systeemontwikkeling en de activiteiten en aanpak van testen in elke context. De verschillende fasen in een test project worden toegelicht, waarna ook enkele test technieken (zowel blackbox als whitebox) behandeld worden. Deze foundation training bevat dus de basis in testen voor zowel test managers als testers. Naast theorie bevat de training veel interactie, waardoor het geleerde beter eigen gemaakt kan worden. Door middel van een aantal proefexamens krijgt de deelnemer de mogelijkheid zich goed op het examen voor te bereiden. Na afloop van de training ontvangt u van ons een voucher waarmee u online examen kunt doen. Dit examen is in het Engels, multiple choice.

  Reviews van cursisten:
  “Kan zowel door ervaren als onervaren testers gevolgd worden.”
  “Geeft inzicht in een breed spectrum van testen en de technieken die je daarvoor kan toepassen.”
  “Interactieve sessies met sprekende voorbeelden uit de praktijk.”
  “Goede uitleg, duidelijke voorbeelden, interessante cursus.”
  “Een leerzame training waarbij goede voorbeelden worden gebruikt die het makkelijker maken lastige concepten te begrijpen.”
  “Op een leuke en interactieve manier de testtechnieken onder de knie krijgen, leren hoe een testproces in elkaar zit en wat erbij komt kijken.”

  Voor meer informatie over deze training ga naar:
  ISTQB® Foundation

  Ga naar de training provider
 • end: 20230822
  today: 20230607
 • ISTQB Certified Tester Foundation Level Agile Tester ( CTFL -AT)

  21 - 22 augustus 2023

  9:30am-5:00pm

  Polteq

  Eerstvolgende trainingsdata: 21 en 22 april 2023.
  Deze training is in Amersfoort of online/hybride.

  Alle trainingsdagen worden afgesloten met een proefexamen.
  De deelnemer krijgt een voucher om op een eigen gekozen datum examen te doen, online of op een Pearson Vue locatie.

  Al onze trainers hebben veel ervaring met de materie.
  De training is interactief waardoor het leereffect groot is.

  Algemene cursusinformatie
  De ISTQB® foundation Agile Tester Extension is een uitbreiding bovenop de ISTQB Foundation Level certificering en is bedoeld voor professionals die in Agile omgevingen werken, gebruik maken van Agile methodes of dit in de nabije toekomst gaan doen.

  Deze tweedaagse training, die zich richt op het behalen van het ISTQB Foundation Extension Agile Tester certificaat, is van belang voor alle testers, testcoördinatoren, testmanagers, gebruikersacceptatietesters of software ontwikkelaars die werkzaam zijn of gaan werken in Agile projecten en andere projecten met een sterk iteratief karakter. De training zelf is opgezet als een Agile iteratie, waardoor de deelnemers het werken in een Agile team in de praktijk ervaren.

  Na het volgen van deze training is de ISTQB Agile Tester in staat om op een effectieve manier deel uit te maken van een Agile team.

  Reviews van cursisten:
  “Heel praktisch ingestoken, wel heel erg gericht op Agile testtrajecten, maar voldoende ruimte voor vraagstukken uit de eigen praktijk.”
  “Het voelt alsof ik niet eens meer zou hoeven leren voor het examen!”
  “Mooie praktisch ingestelde training die zeker meer inzicht biedt in hoe je als tester in een Agile omgeving een meerwaarde kunt zijn.”
  “Actieve training waarin niet alleen informatie gezonden wordt.”
  “Prima training. Goede afwisseling tussen de theorie en de praktische toepassing hiervan.”

  Voor meer informatie over deze training ga naar:
  ISTQB® Agile Tester

  Ga naar de training provider
 • end: 20230828
  today: 20230607
 • ISTQB Certified Tester Advanced Level Test Analyst (CTAL-TA)

  21 - 28 augustus 2023

  9:30am-5:00pm

  Polteq

  Eerstvolgende trainingsdata: 21, 22 en 28 augustus 2023.
  Deze training is in Amersfoort of online/hybride.

  Alle trainingsdagen worden afgesloten met een proefexamen.
  De deelnemer krijgt een voucher om op een eigen gekozen datum examen te doen, online of op een Pearson Vue locatie.

  Al onze trainers hebben veel ervaring met de materie.
  De training is interactief waardoor het leereffect groot is.

  Algemene cursusinformatie
  De driedaagse training ISTQB Advanced Test Analyst bereidt de deelnemers voor op het certificaat ISTQB Advanced Level Test Analyst. De deelnemer kan na afloop van de training functionele (black box) tests ontwerpen en uitvoeren, afgestemd op de gehanteerde ontwikkelaanpak en gerelateerd aan de uitkomsten van risicoanalyses. De focus van de ISTQB Advanced Test Analyst ligt op functionaliteit, bruikbaarheid en gebruiksvriendelijkheid.

  Voor wie is de ISTQB Advanced Test Analyst training bedoeld?
  Deze training is bedoeld voor professionals die een rol vervullen in software testen. Denk hierbij aan DevOps en Agile cross-functional teamleden: ontwikkelaars, business analisten, testers, testanalisten, testengineers, testconsultants, testmanagers en acceptatietesters.

  De ISTQB Advanced Test Analyst training is ook geschikt voor iedereen die diepgaande kennis over het ontwerpen van software testen wil opdoen, bijvoorbeeld product owners, scrum masters, projectmanagers, kwaliteitsmanagers, ontwikkelmanagers, hoofden IT en managementconsultants.”

  Reviews van cursisten:
  “Goed overzicht van alle technieken. Inzicht in de structuur om deze toe te passen.”
  “Belangrijke onderwerpen in deze training zijn: selecteren en toepassen van testtechnieken, inzicht in het gebruik van kennis en ervaring in testen, registreren van bevindingen, reviews en inspecties.”
  “Er wordt behoorlijk wat stof behandeld, maar toch was het door de goede uitleg en de tijd die werd genomen voor de oefeningen goed te volgen.”
  “Online toch lastiger dan fysiek, maar heel goed te volgen.”
  “Goede gedegen cursus over de functionele kant van het testvak.”

  Voor meer informatie over deze training ga naar:
  ISTQB Advanced Test Analyst

  Ga naar de training provider
 • end: 20230908
  today: 20230607
 • ISTQB Certified Tester Foundation Level ( CTFL)

  06 - 08 september 2023

  9:30am-5:00pm

  Polteq

  Eerstvolgende trainingsdata: 6,7 en 8 september 2023.
  Deze training is in Amersfoort of online/hybride.

  Alle trainingsdagen worden afgesloten met een proefexamen.
  De deelnemer krijgt een voucher om op een eigen gekozen datum examen te doen, online of op een Pearson Vue locatie.

  Al onze trainers hebben veel ervaring met de materie.
  De training is interactief waardoor het leereffect groot is.

  Algemene cursusinformatie
  De driedaagse ISTQB® Foundation training geeft een algemene introductie in het testen van informatiesystemen. De doelstelling van de training is om de cursisten voor te bereiden op het ISTQB Foundation examen. Enkele belangrijke onderwerpen die hierbij zeker aan de orde komen, zijn het belang van testen, het testen in relatie tot de systeemontwikkeling en de activiteiten en aanpak van testen in elke context. De verschillende fasen in een test project worden toegelicht, waarna ook enkele test technieken (zowel blackbox als whitebox) behandeld worden. Deze foundation training bevat dus de basis in testen voor zowel test managers als testers. Naast theorie bevat de training veel interactie, waardoor het geleerde beter eigen gemaakt kan worden. Door middel van een aantal proefexamens krijgt de deelnemer de mogelijkheid zich goed op het examen voor te bereiden. Na afloop van de training ontvangt u van ons een voucher waarmee u online examen kunt doen. Dit examen is in het Engels, multiple choice.

  Reviews van cursisten:
  “Kan zowel door ervaren als onervaren testers gevolgd worden.”
  “Geeft inzicht in een breed spectrum van testen en de technieken die je daarvoor kan toepassen.”
  “Interactieve sessies met sprekende voorbeelden uit de praktijk.”
  “Goede uitleg, duidelijke voorbeelden, interessante cursus.”
  “Een leerzame training waarbij goede voorbeelden worden gebruikt die het makkelijker maken lastige concepten te begrijpen.”
  “Op een leuke en interactieve manier de testtechnieken onder de knie krijgen, leren hoe een testproces in elkaar zit en wat erbij komt kijken.”

  Voor meer informatie over deze training ga naar:
  ISTQB® Foundation

  Ga naar de training provider
 • end: 20230927
  today: 20230607
 • ISTQB Certified Tester Test Automation Engineer (CT-TAE)

  25 - 27 september 2023

  9:30am-5:00pm

  Polteq

  Eerstvolgende trainingsdata: 25, 26 en 27 september 2023.
  Deze training is in Amersfoort of online/hybride.

  Alle trainingsdagen worden afgesloten met een proefexamen.
  De deelnemer krijgt een voucher om op een eigen gekozen datum examen te doen, online of op een Pearson Vue locatie.

  Al onze trainers hebben veel ervaring met de materie.
  De training is interactief waardoor het leereffect groot is.

  Algemene cursusinformatie
  De ISTQB® Advanced Level Test Automation Engineer (TAE) certificering behoort tot de ‘specialistische’ stroom van de ISTQB certificeringen. Modules in deze specialistische stroom diepen specifieke testonderwerpen verder uit.

  Leerdoelen van deze training:

  • De deelnemers kunnen na het volgen van deze training en het behalen van het certificaat:
  • bijdragen aan de ontwikkeling van een plan om geautomatiseerd testen te integreren in het testproces;
  • beoordelen welke testautomatiseringstools het beste passen bij het project en de organisatie;
  • het bouwen van een architectuur voor testautomatisering benaderen en weten welke methodologie zij daarbij toepassen;
  • nieuwe (of gewijzigde) testautomatiseringsoplossingen ontwerpen en ontwikkelen die voldoen aan de eisen van de business;
  • de overgang van handmatig testen naar een geautomatiseerde aanpak faciliteren;
  • geautomatiseerde testrapportages maken en statistieken verzamelen;
  • testcode beheren en optimaliseren om de onderhoudbaarheid te vergemakkelijken en (test)systemen in een veranderende wereld te managen.

  Reviews van cursisten:
  “Dit was een hybride training met een internationaal georiënteerde groep met veel ervaring.”

  Voor meer informatie over deze training ga naar:
  ISTQB® Test Automation Engineer

  Ga naar de training provider
 • end: 20231004
  today: 20230607
 • ISTQB Certified Tester Advanced Level Test Manager (CTAL-TM)

  28 september 2023 -
  04 oktober 2023

  9:30am-5:00pm

  Polteq

  Eerstvolgende trainingsdata: 28 en 29 september en 2,3 en 4 october 2023.
  Deze training is in Amersfoort of online/hybride.

  Alle trainingsdagen worden afgesloten met een proefexamen.
  De deelnemer krijgt een voucher om op een eigen gekozen datum examen te doen, online of op een Pearson Vue locatie.

  Al onze trainers hebben veel ervaring met de materie.
  De training is interactief waardoor het leereffect groot is.

  Algemene cursusinformatie
  De training bereidt de deelnemers voor op het certificaat ISTQB Advanced Test Manager. Na afloop van de training kunnen de deelnemers een testproject opzetten dat gebaseerd is op risico’s en dit testproject leiden binnen de kaders van beleid en strategie. Zij zijn in staat een testteam samen te stellen dat het testproject binnen de genoemde kaders kan uitvoeren en ook kunnen ze met alle belanghebbenden communiceren. Daarnaast krijgt de deelnemer inzicht in de leidende rol van de testmanager bij testprocesverbeteringen op allerlei niveaus.

  Voor wie is de training ISTQB Advanced Test Manager bedoeld?
  Deze training is bedoeld voor professionals in software testen, zoals testers, testanalisten, testengineers, testconsultants, testmanagers, acceptatietesters en ontwikkelaars.

  De training is ook geschikt voor eenieder die diepgaande kennis over het managen van software testen wil opdoen, bijvoorbeeld projectmanagers, kwaliteitsmanagers, ontwikkelmanagers, business analisten, hoofden IT en managementconsultants.

  Reviews van cursisten:
  “De hybride online lesvorm is een prettige manier van lesvolgen voor zowel de cursisten op locatie als vanaf afstand.”
  “Ik ben door Polteq in 5 dagen tijd klaargestoomd voor het ISTQB Test Manager examen. Na het online deelnemen aan de training voel ik mij verzekerd in het halen van mijn examen.
  “De trainer deed het onwijs leuk. Een aanrader!”
  “Leerzaam!”
  “Duidelijk en doelgericht”

  Voor meer informatie over deze training ga naar:
  ISTQB® Advanced Test Manager

  Ga naar de training provider

Neem vrijblijvend contact met ons op